Siparişleriniz taze olarak çekilip ertesi gün kargoyla gönderilecektir.
200 TL ve üzeri alışverişleriniz ücretsiz kapınızda.
Ödemenizi Iyzico güvencesiyle gerçekleştirin.
Ona Değer üzerinden de sipariş verebilirsiniz.

Long Black Nedir?

Long Black sıcak su üzerine double espresso eklenmesi ile hazırlanan espresso bazlı bir kahvedir ve günümüzde çokça bilinen Amerikano’nun literatürdeki alternatif bir ismidir.

Amerikano İkinci Dünya Savaşı döneminde Amerikan askerlerinin İtalya’ya gelmesiyle icad edilmiştir ve İtalyanca’da “Amerikan Kahvesi” anlamına gelir. İtalyanların günlük yaşamda içtikleri oldukça yoğun espresso, filtre kahve içmeye alışık olan Amerikalılar için tüketilebilir değildir. Bu nedenle İtalyan kahveciler büyük bardaklara çektikleri espressoların üzerine sıcak su ekleyerek Amerikalıların aradıkları lezzeti göreceli olarak yakalamalarını sağlamışlardır. Günümüzde ise Amerikano, dünyanın her yerinde sade kahve tüketicilerinin en gözde tercihlerinden biridir.

Long Black ise Amerikano ile aynı içeriğe sahip olmakla birlikte daha çok Avustralya ve Yeni Zellanda’da kullanılan bir isimdir. Özünde uygulamada daha az su ile ve espressonun üzerine su eklemek yerine tam tersi suyun üzerine espresso çekilerek elde edilir. Bu yöntem, kahvenin kremasının dağılmamasını sağlar.

Biz Cuba Coffee’de, çekirdeğimizin doğası gereği sizlere gövde yoğun bir kahve deneyimi sunuyoruz. Menümüzde Amerikano yerine Long Black ismini kullanıyor olmamızın sebebi ise; sonuç ürünün performansı açısından yöntem olarak espressoyu suyun üstüne çekmeyi tercih ediyor ve Long Black'inizidouble espressso ile hazırlıyor olmamız.