Siparişleriniz taze olarak çekilip ertesi gün kargoyla gönderilecektir.
200 TL ve üzeri alışverişleriniz ücretsiz kapınızda.
Ödemenizi Iyzico güvencesiyle gerçekleştirin.
Ona Değer üzerinden de sipariş verebilirsiniz.

Küba Kahve Çekirdeklerinin Büyüleyici Hikayesi

Cuba’da kahve yetiştiriciliğinin 1700 lerde başladığı düşünülüyor ancak kahve endüstrisinin gelişmesi 1800lerde Fransızların ülkeye gelmesi ve beraberinde getirdikleri kahvenin mükemmel toprak ve ideal iklim ile buluşmasıyla oluyor.

Mucizevi kahve bitkisi, Amerika’dan Asya’ya birçok farklı iklim ve sıcaklık şartlarında yetişiyor. Bir çekirdeğin niteliği; yetiştiği bölge, iklim şartları, toplanma ve kabuklarından ayrılma süreçleri gibi parametrelere dayanıyor. Bitkinin farklı coğrafya ve şartlarda yetişmesi ise kahve kültürünü bu derece zenginleştiren en önemli unsur; çünkü değişik tat profillerinin oluşmasının ana sebebi. Nitelikli Arabica çekirdeklerinin yetiştiği farklı bölgelerden biri ise Küba.

Küba’da kahve yetiştiriciliğinin 1700 lerde başladığı düşünülüyor ancak kahve endüstrisinin gelişmesi 1800lerde Fransızların ülkeye gelmesi ve beraberinde getirdikleri kahvenin mükemmel toprak ve ideal iklim ile buluşmasıyla oluyor. İlerleyen yıllarda Cuban Serrano Lavado kahve çekirdekleri Sierra Maestra sıradağlarındaki çiftliklerde yerel kahve çiftçilerince yetiştiriliyor ve kahve, Küba kültürünün önemli bir parçası oluyor.

Küba’da kahve yetiştiriciliği ise birçok nedenden dolayı oldukça zor ve meşakkatli. Öncelikle Sovyet bloğunun dağılmasından sonra Küba’nın dış ticaretinin %80 inin düşmesi ve yoksulluğun tarım üzerindeki etkileri, toplanmasından kabuktan ayrıştırılmasına, kavrulmasından satışına tüm süreçlerin ancak ilkel ve zaman alan tekniklerle yapılabilmesine sebep oluyor, bu durum verimliliği ve haliyle karlılığı düşürüyor. Bir diğer neden ise zorlu coğrafi şartlar; Küba kahve çekirdekleri toplandıktan sonra çiftliklerden şehirlere oldukça uzun ve çetin dağ yollarından taşınıyor ve yolda sıcaklık, nem, toz ve güneş ışığı gibi etkilerle Küba kahvesi kalitesinin düşme riski oldukça yüksek. Ayrıca çiftçiler sıklıkla tropik fırtınalar ve aşırı yağışlarla karşı karşıya kalıyor, bu durum Küba kahvelerinin toplanmasını hem de ulaştırılmasını belirsiz süreler boyunca imkansız hale getirebiliyor.

Tuhaftır ki yetiştiricilerin hayatını zorlaştıran tüm bu nedenler Küba kahvesini mükemmel kılıyor. Küba kahvesi 950-1000 rakımda dağların yamaçlarında ormanlık alanda yetişiyor. Hiçbir kimyasal ürünün kullanılmadığı verimli toprak ve çekirdekleri yoğun güneş ışığından ve rüzgardan koruyan orman, çekirdeği özel hale getiren en önemli unsur.  Küba kahvesi yerel çiftçilerce elle teker teker toplanıyor ve yetiştirilmesinden kavrulmasına kadar 200 yıllık eski teknikler kullanılıyor. Tüm bu nedenler kahvenin doğası gereği tamamen organik olması sonucunu doğuruyor ve böylece küba kahvesi en iyi kahve çekirdeklerinden biri olarak nitelendiriliyor.